כל מה שרציתם לדעת על עדשות מגע סקלרליות ולא העזתם לשאול.
כולנו מכירים את שני הסוגים העיקריים של עדשות מגע : עדשות רכות ועדשות קשות
רוב האנשים מעדיפים את העדשות הרכות כי "התפעול" שלהם נח יותר, הם מרגישות נח יותר בעין וקל יותר להתרגל אליהם.
עדשות רכות בנויות כך שהן משתלבות ממש על גלגל העין ומתאימות את עצמן לצורתו, ומכאן תחושת הנוחות שלהם.
אבל לעדשות קשות יש יתרונות רבים, כמו התאמה טובה יותר לבעיות עיניים מורכבות. העובדה שעדשות קשות שומרות על צורתן גם במהלך ההרכבה , מאפשרת ליצור צורה אחידה וחלקה בקרניות אי-רגולריות (לא סדירות) בנוסף עדשות קשות אינן מאבדות לחות במהלך היום ולכן שומרות על ראיה ברורה. כמו כן עדשות קשות הן עמידות יותר ומחזיקות לאורך זמן.
והפעם נדבר על סוג אחד ומיוחד של עדשות קשות הנקרא עדשות סקלרליות.
הייחודיות של עדשות סקלרליות הוא שהן גדולות מעדשות רגילות . במקום לשבת על קרנית העין (כמו רוב העדשות) הן "נשענות " על לובן העין וכך הן גם בטוחות יותר לשימוש, וגם נוחות יותר.
את המרווח הנוצר בין העדשה הסקלרלית לבין הקרנית ממלא נוזל סליין,איזוטוני לדמעות וכך נשמרת לחות לאורך שעות היום ומקלה במקרים של יובש.
למי אנחנו ממליצים על שימוש בעדשות סקלרליות?
1. כל מי שסובל מיובש כרוני בעין ובדר"כ לא הצליח להסתדר עם עדשות אחרות. העדשות האלו כאמור שומרות על לחות ועוזרות מאד במקרים אלו . עדשות סקלרליות הם פיתרון מצויין לשמירה על ליחוח של העין כל הזמן גם כשחדות הראיה תקינה.
2. למי שיש הפרעה בקרנית/ עיוות של הקרנית עדשות סקלרליות יהיו פיתרון מצויין לאנשים שעברו ניתוח רפרקציה כושל , לסובלים מקרטוקונוס ( מבנה הקרנית הופך לחרוטי ), צילינדר גבוה ו/או לקויי ראיה גבוה פגיעה בקרנית שאינה מאפשרת התאמה של עדשות רגילות ולאחר ניתוחי השתלת קרנית